maanantai 6. kesäkuuta 2022

2 Asiaa, jota et tiennyt Tallinnasta

Meren rannalla Tallinnassa on 46 kilometriä pitkä rantaviiva, oma joki ja järvi, viisi yleistä uimarantaa, kolme kesäsaarta ja useita merenrantaravintoloita, rantabaareja ja kahviloita. Perhematkailijat voivat tutustua upeisiin meriaiheisiin museoihin ja löytää monia muita mahdollisuuksia nauttia kesästä.

Tallinnan museot tarjoavat ihmisille yleiskatsauksen klassikoista, esittelevät paikallisia ja kansainvälisiä kulttuureja ja teknologiaa sekä tuovat raitista ilmaa kaupungin kulttuurielämään ja korostavat Tallinnan kaupunkia esittelemällä sen 800-vuotista historiaa, modernia elämää. tulevaisuuden visioina.


https://pixabay.com/images/id-3737128/ 

Tallinnan merenrantakaupungit ja kävelykadut

Tallinnassa on muutama kaupungin keskustan läheisyydessä oleva kaupunginosa, jossa meri on käden ulottuvilla: Kadriorg, Pirita, Lentosatama (Kalamajan rajalla), Noblessnerin merenrantakortteli ja Rocca al Mare.

Kadriorg ja Pirita

Kadriorgin palatsi- ja puistokokonaisuus tuo mieleen kävellen elävän kuvan paikasta, jossa Venäjän tsaarihovi alkoi kävellä muutama sata vuotta sitten. Kadriorgista tuli Viron kylpyläkulttuurin keskus vuonna 1813, jolloin terveellisen ilman hengittämistä ja merikylvytyksiä noudatettiin tiukasti. Nykyään Kadriorgin puisto lukuisine museoineen ja monipuolisine maisemoineen tarjoaa mahdollisuuksia kaikenikäisille kulttuurin ja kuntoilun harrastajille vapaa-ajan viettoon.


Kadriorgin viereisestä Piritasta tuli 1900-luvun alussa paratiisi, jonne kaupunkilaiset tulivat sunnuntaisin ottamaan aurinkoa – perinne, joka jatkuu edelleen. Kahden kilometrin hiekkaranta, mäntyjen alle piiloutunut seikkailupuisto ja venesatama Pirita on täydellinen paikka nauttia kesästä. Itämerelle avautuva kävelykatu alkaa kaupungin keskustasta. Sieltä uusi, jalankulkijoille sopiva Reiditie kulkee Kadriorgin ja Tallinnan laulupuiston läpi Piritan venesatamaan ja rannalle.

Patarein merilinnoitus, vesitasosatama ja Noblessnerin merenrantakortteli

Tsaariaikainen Patarein merilinnoitus, joka 2000-luvun alussa vielä täytti vankilan tehtävän, toivottaa suuret muutokset tervetulleiksi. Vuoteen 2026 mennessä se on uuden kaupunkikeskuksen koti. Merilinnoituksen merenranta-alueelle ja Gorzin sisäpihalle on useita syitä tutustua, sillä se on yksi alueen tärkeimmistä yrityskesäretriiteistä, konferenssien jälkijuhlista ja monista muista tapahtumista. Merilinnoitusalue suljetaan rakentamisen vuoksi kesän lopulla. Se on myös suosittu graafinen tausta esimerkiksi casino. Patarein merilinnoitus avataan uudelleen vuonna 2026.


Aivan Patarein merilinnoituksen vieressä on entinen teollinen Noblessnerin merenrantakortteli ja yksi Tallinnan vierailluimmista museoista, Lentosatama. Noblessneristä löydät myös satavuotiaassa sukellusvenetehtaassa sijaitsevan PROTO Invention Factoryn, nykytaiteen keskus Kai, mielenkiintoisen Iglupuiston saunoineen sekä lukuisia ruoka-, juoma- ja taidepaikkoja. Noblessnerin merenrantakortteli on myös autoton. Kesällä siitä tulee valtava merenrantaterassi, jonka ulkopuolelle liikkuvat kahvilat, ravintolat ja tapahtumat.

Rocca al Mare

Jokainen italiaa puhuva tietää, että tämän alueen nimi viittaa välittömästi mereen ja tarkoittaa "kivi meren rannalla". Meren läheisyys näkyy erityisesti täällä, Viron ulkoilmamuseon laajalla alueella, joka esittelee Viron kyläelämää ja kulttuuriperinteitä 1800- ja 1900-luvuilta. Toinen tärkeä nähtävyys Rocca al Maressa on Tallinnan eläintarha rikkaine eläimistöineen. Rocca al Mare -rantakatu tarjoaa mahdollisuuden nauttia kauniista luonnosta ja kävellä tällä rauhallisella ja vehreällä alueella, joka yhdistää Tallinnan Stroomin ja Kakumäen rannat.

Mereen yhteydessä olevat museot

Tallinnassa on kaksi merelle omistettua museota – Kalamajan lentosatama ja Paksu Margaret -museo ja luontokeskus yhdessä Tallinnan vanhankaupungin vaikuttavimmista keskiaikaisista puolustustorneista. Vesitasosatama on rakennettu historiallisiin vesilentokoneen halleihin. Täältä löytyy aito 1930-luvun sukellusvene Lembit, veneitä, purjelaivoja, höyrykäyttöinen jäänmurtaja Suur Tõll, kopio Short 184 -vesikoneesta, miinat, tykit ja muut luonnollisen kokoiset näyttelyesineet. Fat Margaret -vierailukeskuksessa saat yleiskatsauksen Viron merenkulun historiaan. Voit myös nähdä Virosta löydetyn vanhimman rahtilaivan, joka on 700 vuotta vanha ja sen koko hylky sekä hylyn läheltä löydetyt esineet.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti