sunnuntai 5. kesäkuuta 2022

Parhaat 3 Tallinnan viihdeideat

Tallinnassa on yllätyksiä joka kulman takana, ja se on yhtä charmikas kuin mikään muu eurooppalainen kaupunki. Viron pääkaupunki on täynnä historiaa, mutta siinä on kaikki modernit tarjoukset, joita turistit odottavat 2000-luvun kohteelta.

Kaupunki on poikkeuksellisen valokuvauksellinen, varsinkin kesällä keskiyön auringonlaskujen aikaan. Ja jos haluat nähdä kaupungin parhaimmillaan, suunnittele vierailusi Viron laulujuhlien aikana. Se kokoaa 30 000 Viron parasta laulajaa yhdelle lavalle viiden vuoden välein luomaan musiikkia, joka värähtelee kaikkialla kaupungissa.


Tallinnan vanhakaupunki on onnistunut säilyttämään keskiaikaisen perintöönsä ulkomaisten hallitsijoiden vuosisatojen ajan, ja se on ansainnut oikeutetusti Unescon maailmanperintökohteen. Voit edelleen kävellä muratin peittämän Viru-portin läpi, tutustua goottityyliseen kaupungintaloon ja kävellä kaupunginmuurien varrella, kuten muut ovat tehneet satojen vuosien ajan. Mutta yhtä aikaa kannattaa varata myös Tallinnan nykyajan tarjontaan tutustumiseen. Kaupungissa on skandinaavisia ravintoloita, näköalatasanteita, reheviä puistoja ja makeisliikkeitä.


https://pixabay.com/images/id-912315/ 

  1. Tallinnan vanha kaupunki

Tallinnan vanhassakaupungissa on loputtomasti aarteita niin historian ystäville kuin kulttuurikoirillekin. Eloisa kylämäinen alue, joka tunnetaan yhtenä maailman parhaiten säilyneistä hansakaupungeista, sisältää mukulakivikatuja, eloisia kahviloita ja arkkitehtuuria vuosisatojen takaa. Saatat myös löytää casino tässä.


Aloita kokemuksesi Raatihuoneentorilta. Vaikka saatat tuntea houkutusta pitää katseesi koholla värikkäisiin rakennuksiin, katso alas, kunnes löydät erottuvan pyöreän kiven, joka on merkitty kompassilla. Sen huipulla seisomalla saat ainutlaatuisen näköalan nähdä viiden historiallisen kirkon torneja ympäri Tallinnaa. Mene sitten sisälle kirkkomaiseen kaupungintaloon. Vuonna 1404 pystytetty Pohjois-Euroopan vanhin kaupungintalo tarjoaa upeita goottikaareja ja arvokkaita taideteoksia.


Suuntaa sitten aukion toiselle puolelle yhteen Euroopan vanhimmista jatkuvasti toimivista apteekeista, Raeapteekista. Laitos juhlistaa historiaansa minimuseolla, joka keskittyy antiikkisiin lääketieteellisiin työkaluihin ja varhaisiin terveydenhuollon tekniikoihin. Apteekin kellarissa voi myös maistella paikallisista raaka-aineista valmistettuja yrttiteesekoituksia.


Toinen näkyvä paikka Tallinnan vanhassakaupungissa on Viru-portti. Tämä 1300-luvulta peräisin oleva rakennelma oli osa kaupungin muurin puolustusjärjestelmää, ja siinä on sadunomaisia ​​pyöreitä torneja, joiden päällä on prinsessalle sopivat kartiokatot. Lähes kaksi kilometriä alkuperäisestä kaupunginmuurista on edelleen pystyssä. Tähän historialliseen rakenteeseen pääset hyvin tutustumaan Toompean Patkulin näköalatasanteelta.

  1. Lennusadam Lentosatama

Viron alueella on yli 2 300 saarta, ja se on kehittänyt vahvan merikulttuurin, jonka kokemiseen ei ole parempaa paikkaa kuin Lennusadama. Tämä kiehtova museo kutsuu turisteja astumaan sisään sukellusvene EML Lembit, 1930-luvun alukseen, joka on yksi harvoista aikansa jäljellä olevista sukellusveneistä. Voit myös hypätä Suur Tõll -jäänmurtajan kyytiin ja tutustua tehokkaan höyrylaivan kapteenin hyttiin, miehistöhuoneisiin ja upseerien messutilaan. Sadat muut museossa esillä olevat esineet kertovat edelleen Viron merenkulun historiasta.

  1. Tallinnan tv-torni

Ylpeänä 314 metriä pilvissä kohoava Tallinnan TV-torni on Virossa vierailun arvoinen nähtävyys. Vierailu 21. kerroksen näköalatasanteelle on yksi suosituimmista asioista. Matkailijoille on panoraamanäkymät Tallinnaan ja Suomenlahdelle. Et halua unohtaa kameraasi, kun vierailet täällä. Kaipaatko adrenaliinia? Katso Tallinnan TV-tornin Walk on the Edge -elämys. Se kiinnittää sinut valjaisiin ja antaa sinun kävellä tornin ulkoterassin reunaa pitkin. Voit jopa roikkua jalkojasi 175 metrin pudotuksen yli. Älä katso alas!


Tämä Tallinnan nähtävyys sisältää myös useita muita vähemmän pelkoa herättäviä nähtävyyksiä, jotka ovat hauskoja kaikentyyppisille matkailijoille. Siellä on nopea hissi, joka vie turistit näköalatasanteelle vain 49 sekunnissa. Kokeile uraa lähetysjournalismin parissa ja nauhoita oma uutisklippisi ensimmäisen kerroksen TV-studiossa. Ja oppia lisää Viron korkeimman rakennuksen historiasta, mukaan lukien sen rakentaminen vuoden 1980 kesäolympialaisia ​​varten, TV-tornin historianäyttelyssä.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti