keskiviikko 8. kesäkuuta 2022

3 Asiaa mitä tehdä Tallinnassa kesällä

Mitkä sanaparit yhdistävät sinun täydelliseen kesäkaupunkiisi? Jos ne ovat "kesä ja rannat", "kesä ja saaret" tai "kesä ja tapahtumat", lähde Tallinnaan, jossa voit viettää ikimuistoisen kesäloman. Meren rannalla Tallinnassa on 46 kilometriä pitkä rantaviiva, oma joki ja järvi, viisi yleistä uimarantaa, kolme kesäsaarta ja useita merenrantaravintoloita, rantabaareja ja kahviloita. Perhematkailijat voivat tutustua upeisiin meriaiheisiin museoihin ja löytää monia muita mahdollisuuksia nauttia kesästä.

https://pixabay.com/images/id-438373/ 

Tallinnassa on viisi rantaa

Tallinnassa on viisi yleistä uimarantaa, jotka sopivat rentoutumiseen ja aktiivisuuteen. Piritan, Stroomin ja Pikakarin merenranta sekä Harkujärven uimaranta ovat kaikki noin puolen tunnin ajomatkan tai bussimatkan päässä keskustasta; vain Kakumäen ranta on hieman kauempana. Uinnin lisäksi voit tehdä myös monia muita terveellisiä ja rentouttavia aktiviteetteja, halusitpa sitten treenata tai vain kävellä rantaa pitkin. Koska talviuinnista on tullut Viron uusi kansallisurheilulaji, voidaan myös sanoa, että Tallinnan merenrantarannat ovat lomaparatiiseja ympäri vuoden. Muista myös casino Nutz, joka on mukava illanvieton tapa.

Tallinnan kolme läheistä saarta kutsuvat tutustumaan

Tallinnan lähistöllä meressä on kolme suurempaa saarta – Aegna, Naissaar ja Prangli. Näille saarille pääset helposti: Kesällä Tallinnasta pääsee suoraan lautalla Aegnaan ja Naissaareen. Viimsin Leppneemen sataman ja Pranglin välinen lautta liikennöi ympäri vuoden.


Saaret, jotka ovat vain tunnin lauttamatkan päässä Tallinnasta, ovat loistavia paikkoja päiväretkelle. Siellä ollessasi voit nauttia saarten luonnosta ja oppia niiden historiasta. Voit vaeltaa yksin tai oppaan kanssa, jalan, pyörällä ja jopa kuorma-autolla tai junalla. Majoitus- ja ruokailumahdollisuudet ovat saatavilla kaikilla saarilla.

Tallinnan ravintolat merinäköalalla

Kun aloitat kiertueesi Tallinnan merenrantaravintoloihin Viimsistä, Tallinnan itäisestä esikaupunkialueesta, löydät heti modernin Noan ravintolan, joka on rakennettu täydelliseen paikkaan ihailla Tallinnan siluettia ja auringonlaskua. Vuonna 2022 Noa Chef's Hall palkittiin Michelin-tähdellä erinomaisesta keittiöstään. Rennossa ilmapiirissä laivanhakua varten voit suunnata Kalev Yacht Club -ravintolaan, joka on perinteinen purjehtijien ja meren ystävien kohtaamispaikka.


Maarjamäellä on ranskalaisen keittiön uusi tulokas Riviera Palais Braisserie, ja nostalginen, tyylikäs Tuljak 1960-luvulta Tallinnan laulukentän läheisyydessä ei jätä ruokaharrastajia horjumatta. Kadriorgin puiston vehreyteen upotettu huvilaravintola Mon Repos ei näy merelle, mutta ravintolan lomakeskustyyliä on vaikea olla huomaamatta. Pohjois-Tallinnasta löytyy paikkoja, joista on henkeäsalpaavat merinäkymät Fat Margaretin katolta ja Noblessnerin merenrantakorttelista, joka tarjoaa ruokapaikkoja bistroista parhaisiin fine dining -ravintoloihin. Noblessneristä löydät myös Tallinnan toisen Michelin-tähdellä palkitun ravintolan

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti