tiistai 7. kesäkuuta 2022

7 laajalti käytetyt online-alustat, jotka sijaitsevat Tallinnassa

Virossa digitaalisten alustojen kautta työskentelee viikoittain lähes 56 000 ihmistä ja alustatyöhön on osallistunut yli 160 000 henkilöä vähintään kerran viimeisen vuoden aikana, käy ilmi Viron parlamentin ennakointikeskuksen keskiviikkona julkaistavan tutkimuksen tuloksista.

"Digitaalisten alustojen välitettyä työtä käytetään Virossa laajalti, mutta se tehdään pääasiassa lisätyönä", Ennakointikeskuksen asiantuntija Johanna Vallistu sanoi. "Ajoittain alustatyötä tekevien ihmisten määrä on lisääntynyt viimeisen kolmen vuoden aikana ja lähes 100 000 ihmistä tekee sen nyt vähintään kerran kuukaudessa."


https://pixabay.com/images/id-2797148/ 

  1.  Viro keksi Skypen

Tämän luultavasti jokainen virolainen sanoo tapaaessaan jonkun Viron ulkopuolelta. Vuonna 2003 Skype oli pieni startup-yritys Virossa. Nykyään tämä yritys on kasvanut maailmanlaajuiseksi yritykseksi, jolla on yli 300 miljoonaa käyttäjää. Vaikka Skype on nyt Microsoftin omistuksessa, sillä on edelleen toimipisteitä Tallinnan ympärillä.


  1. Virossa on yksi maailman parhaista Internet-yhteyksistä

Voisitko kuvitella, että sinulla on nettiyhteys metsässä vaeltaessasi? Virossa se on mahdollista. Eikä vain sitä, voit saada jopa 4g metsässä. Tämän avulla netticasino toimii virossakin. Virossa on yksi maailman nopeimmista internet-nopeuksista, eikä ilmainen julkinen WiFi ole koskaan kaukana.


  1. Virossa on enemmän startuppeja henkilöä kohden kuin Piilaaksossa

Worksupin tavoin monet muut startupit ovat alkaneet täältä. Maa pitää hallussaan startup-yritysten maailmanennätystä henkilöä kohden. Ja se ylittää varmasti muun Euroopan. Toinen hämmästyttävä tosiasia on, että meillä on vain 1,3 miljoonaa ihmistä! Tunnisteen #estonianmafia loi yhdysvaltalainen pääomasijoittaja David McClure vuonna 2011 nähtyään, että brittiläisen yrittäjäseurantaohjelman Seedcamp 20 finalistin joukossa oli neljä vahvaa tiimiä Virosta.


  1. Oman yrityksen perustaminen Virossa kestää vain 5 minuuttia

Kyllä, kuulit oikein. Se kestää vain 5 minuuttia. Sinun ei tarvitse edes mennä minnekään, vain aseta se verkkoon sähköisellä henkilökortilla. Myös yrityksen perustaminen on halpaa, sillä et tarvitse tuhansia euroja tai lainarahaa pankista.


  1. Viro on maailman edistynein digitaalinen yhteiskunta!

Nykyään Viro tunnustetaan maailman edistyneimmäksi digitaaliseksi yhteiskunnaksi. Jokainen kansalainen saa henkilökortin, jota voi käyttää myös digitaaliseen allekirjoitukseen. Kuvittele lomallasi Balilla ja sinun on yhtäkkiä allekirjoitettava asiakirja ja lähetettävä se liikekumppanillesi? Pitäisikö sinun lentää takaisin vai vain liittää henkilökorttisi tietokoneeseen? Toinen vaihtoehto vaikuttaa paljon paremmalta.


Teimmepä sitten veroilmoituksia, varaamme junalippuja tai valitsemme johtajiamme, henkilökorttimme ovat turvallisia ja helppokäyttöisiä. Tämä turvallinen järjestelmä selittää myös sen, miksi Viro oli ensimmäinen maa maailmassa, joka järjesti vaalinsa verkossa.


  1. Digitaalisen tapahtumahallinnan vallankumous Viron puheenjohtajakaudella

Virolaiset loivat myös puheenjohtajavaltioportaalin "Presidency Gateway" Viron puheenjohtajuuskaudelle ja tulevia vastaavia tapahtumia varten muissa maissa. Se tarjoaa laajan valikoiman verkkopohjaisia ​​ratkaisuja, kuten asiakirjojen säilytys, agenda, logistinen hallintajärjestelmä ja digitaaliset työkalut ryhmätehtävien ja kyselyjen tekemiseen puheenjohtajakauden tapahtumien aikana.


Jopa virtuaalinen tapahtumaalusta Worksup oli mukana tässä. Tapahtumasovellusta käytettiin lisäratkaisuna yleisövuorovaikutuksen ja verkostoitumisen tehostamiseen konferenssien aikana. Worksupia käytettiin esimerkiksi Manufuture 2017 -konferenssissa, The Future of Work: Making It e-Easy -konferenssissa, SmartEST Taxationissa, Futur-e-Justicessa ja monissa muissa.


  1. Sähköinen hallinto – nopea tapa saada tärkeät tiedot

Kun Viro itsenäistyi uudelleen Neuvostoliitosta vuonna 1991, hallitus investoi voimakkaasti tietotekniikan käyttöönottoon. Se uskoi sen olevan maan taloudellinen moottori. Nykyään käytössä on yli 100 julkista palvelua ja 300 lomaketta voidaan täyttää verkossa. Yritykset voivat muuttaa tiedostoraporttejaan ja osoitteitaan. Ihmiset voivat maksaa sakkoja verkossa, varata ajan lääkärille, tarkistaa lisenssinsä päättymispäivän ja paljon muuta.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti