torstai 21. toukokuuta 2015

Ole tarkkana Tallinnan viinakaupoissa!

Olemme jo muutamalta taholta saaneet huolestuttavia raportteja siitä, että eräissä tallinnalaisissa alkoholia myyvissä kaupoissa harrastetaan ns. hintahämäystä. Se on ihan tavallista että pantillisissa tavaroissa ilmoitetaan pantiton hinta ja pantti on sitten pienellä printattuna siellä lapun alareunassa. Pantti on muuten tätä nykyä ihan perustölkissä ja pullossa 10 senttiä, joten laatikolliselle (24x) tulee lisähintaa jo 2,40 euroa. Laivahintoihinhan pantteja ei tule ja aina kannattaa varmistaa tuleeko hintaan lisäksi vielä pantti.

Eli jos vaikkapa SuperAlkossa olutlaatikko maksaa 10,60 + pantit ja saat saman laatikon laivalta hintaan 12,00 euroa, niin SuperAlkon hinta onkin euron kalliimpi...


No mutta asiaan. On siis tapahtunut niin, että tuotteiden hinnat ovat olleet hintoja ilman veroja ja kassalla verot onkin lätkäisty sitten hintojen päälle, siitä sen kummemmin ilmoittamatta. Usein jos ostetaan hieman isompia lasteja, ei välttämättä jakseta alkaa tarkistamaan sitä loppusummaa, vaan tärkeintä on poistua kaupasta nopeasti, saada tavarat autoon ja mennä väijymään joko sinne laivaan pääsee.

Emme tässä halua ketään tai mitään kauppaa alkaa leimaamaan moisesta toiminnasta, mutta kehotamme lukijoitamme olemaan erityisen tarkkoina loppusumman mukaan. Nykyään älypuhelimessa on laskin, joten tuotteiden hinnat on helppo naputella laskimeen. Yksi tapa välttää ikävät yllätykset on tehdä ennakkotilaus, jonka voi jo melkein joka paikkaan tehdä.

On todettava että hinnat ovat tämän hintahämäyksenkin jälkeen alemmat kuin kotisuomessa, joten ehkä siihen ei sen takia kiinnitetä sen enempää huomiota. Mutta jos euron takia ajetaan jo toiselle puolelle kaupunkia tai bensaa tankataan kun se on toisaalla pari penniä edullisempaa, niin luulisi että tämäkin asia innostaisi tarkkaavaisuuteen. Kiitos kaikille jo nyt raportoineille, otamme mielenkiinnolla lisää raportteja vastaan...

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti