lauantai 23. toukokuuta 2015

Tallinnan ja Viron tieverkkoa remontoidaan taas kesällä

Tallinnassa pistetään kesällä tieverkostoa taas uuteen kuntoon ja jo nyt monessa paikassa on matkaa hidastavia tietöitä. Toki kesä on parasta aikaa tehdä myös teiden korjauksia koko maassa, joten fiksu automatkaaja tarkistaa etukäteen missä kohtaa voi joutua odottelemaan ja miten nämä isoimmat sumat voisi mahdollisesti kiertää.

Matkustaminen Tallinnan ulkopuolelle esimerkiksi Pärnuun ja Saaremaalle tulee olemaan jälleen vilkasta koko kesän ajan, joten ennen matkaa kannattaa katsastaa mahdolliset tietyöt ja varautua jo valmiiksi viivästymisiin. Tässä karttaa Tallinnasta, yleensä Virossa suljetaan sitten koko kaista tai katu kun remonttia tehdään, näin tälläkin kertaa:

Remonttia riittää suomalaisten suosimilla teillä.

Virossa on myös "peltipoliiseja", hieman harvemmassa kuin Suomessa. Toki nämä saat valmiiksi vaikkapa navigaattoriisi, mutta tämän palvelun avulla voit tarkistella missä niitä oikein on ihan selaimen kanssa. Palvelussa myös varoituksia tietöistä ja tiesäästä.

Hyödyllinen palvelu Viroon matkaavalle.

Koko maan käsittävässä tietyökartassa on mainiosti löydettävissä oman reitin varrelle osuvista tietöistä, joissain kohti voi joutua odottelemaan jonkun aikaa, tai sitten jopa vähän pidempään.

Koko maan tietyöt zoomattavassa kartassa.

Matkaa kannattaa suunnitella etukäteen eri palveluiden avulla. Tässä yksi hyvä palvelu oman reitin suunnitteluun. Palvelusta löytyvät myös joukkoliikenteen aikataulut.

Suunnittele matka etukäteen.
Linkki Reittisuunnittelu -palveluun, mukana myös joukkoliikenteen aikatauluja


Visitestonia tarjoaa mainion karttapalvelun kaikille matkailijoille, kartasta löytyy omien mielenkiintojen mukaan vaikka ja mitä:
Autolla Viroon?


Autoilijan kannattaa myös tutustua Viron autoilusääntöihin vaikkapa tämän sivun kautta. Kun matkustat autolla Viroon, tulee sinun muistaa seuraavat asiat:

Huomiovalojen käyttö on pakollista myös valoisaan aikaan. 

 Autojen turvavarusteet 
Palosammutin 
Pyörän jarrukiila 
Varoituskolmio
 Ensiapupakkaus (vain työsuhdeautoissa) 
Turvaliivi (henkilö-, kuorma- ja linja-autoissa sekä traktoreissa)

Monelta unohtuu palosammutin ja pyörän jarrukiila. Välttääksesi mahdolliset harmit tai jopa sakot, kannattaa ottaa nämä matkaan.

Virossa rattijuopumuksen raja on verestä mitattuna 0,2 mg/g tai uloshengitysilmasta mitattuna 0,10 mg/l. Nollatoleranssia ei siis ole, mutta tuo raja ei anna mahdollisuutta edes sille alkoholipitoiselle ruokajuomalle. Nopeusrajoitus on taajamissa 50 km/h ja maanteillä 90 km/h ellei toisin ilmoiteta. Tallinna - Pärnu tiellä voi joissain kohtaa ajaa 110 km/h ja siitä on erikseen ilmoitettu.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti