tiistai 19. toukokuuta 2015

Uusi Länsiterminaali lupailee nopeampaa matkustamista

Jokainen Länsiterminaalista Tallinnaan kävelyteitse matkustanut on varmaan todennut että matka varsinkin Tallinkin Shuttle-laivoille voi tuntua melkoisen pitkälle. Moni on myös todennut että n. 80 kilometrin matkasta se ensimmäinen kilometri tehdään jalkaisin. Saman on totenut myös Helsingin Sanomien toimittaja, tsekkaa video tästä.

Parin vuoden päästä tämä talsiminen pitäisi kuitenkin olla ohi, sillä vuoden 2017 keväällä pitäisi uuden Länsiterminaalin olla käytössä Länsisatamassa. Olemme jo aikaisemminkin käsitelleet tätä aihetta, mutta nyt on saatu ensimmäisiä havainnekuvia itse terminaalirakennuksesta.

Länsiterminaali, Länsiterminaali 2017, Uusi terminaali, Tallink
Tilavan näköinen terminaalirakennus tulossa Länsisatamaan

Länsiterminaali, Länsiterminaali 2017, Uusi terminaali, TallinkSilja
Nopeat ja lyhyet siirtymiset terminaalista laivoihin
Länsiterminaali, Länsiterminaali 2017, Uusi terminaali, Tallink
Terminaali muistuttaa hieman Star Trekin alusta? Vain "lautanen" puuttuu.

 Kuvathan näyttävät oikein päteville ja ainakin piirustusten perusteella luvassa on sujuvampaa ja nopeampaa matkustamista.

Jo vuoden päästä, vuoden 2016 keväällä tullaan siirtämään autojen tarkastuspisteet uusiin paikkoihin, joten tuolloin autoilijat pääsevät harjoittelemaan ajamista laivoille jo uuden tarkastuspisteen kautta. Toki tästä kaikesta rakentamisesta aiheutuu melkoisesti matkustajille harmaita hiuksia ja tälläkin hetkellä liikenne Länsiterminaalin alueella on pahimmillaan melkoisen ruuhkaista.

Länsiterminaali, Länsiterminaali 2017, Uusi terminaali, Tallink
Katua tullaan jatkamaan eteenpäin nykyisestä isosta liikenneympyrästä
Viime vuonna Länsisataman kautta kulki peräti 6,2 miljoonaa asiakasta, joka on melkoinen määrä. Ensimmäinen uusi laiva tulee uudessa Länsisataman terminaalissa olemaan Tallinkin uusi alus, jonka on myös määrä valmistua vuoden 2017 aikana. Terminaaliuudistuksen myötä myös ulkomaiset risteilyalukset saavat väistyä Jätkäsaaresta Hernesaaren puolelle.

Länsisatama, terminaali, länsiterminaali
Vielä Länsisatamassa näyttää tältäEi kommentteja :

Lähetä kommentti