tiistai 21. kesäkuuta 2016

Energiajuomien hintavertailu 2016 - Tallinnasta edullisemmin!


Kannattaako Tallinnasta tuoda limsoja ja energiajuomia? No, vähän on tietty makuasia, joidenkin mielestä Tallinnasta ei kannata tuoda edes miedompaa kuin 80% alkoholia, mutta jokainen tietty tavallaan. Keräsimme jälleen yhteen eri nettikauppojen hintoja ja hintavertailu vahvistaa sen olettamuksen mikä on tässä ollutkin. Limsat ja energiajuomat ovat Suomessa todella hintavia verrattuna Tallinnaan!

Oudoin hintapari löytyy Dynamit-energiajuoman kohdalla, jossa Tallink Pre-Order palvelussa korin hinta on 9,99 euroa ja Tallinkin laivalla samanlainen laatikko maksaa 29,90 euroa. Onhan se edullista Suomen energiajuomiin verrattuna ja tätähän ei Suomesta edes saa, mutta onhan aika huima hinnanero...

Kumpaa sinä ostaisit? Laivalta hintaan 29,90e vai Pre-Order palvelusta hintaan 9,99e?


Tuttuun tapaan hintavertailusta löytyvät edullisimmat ja kalleimmat ostopaikat, mutta kannattaa ottaa myös huomioon, että vaikka esimerkiksi Battery on Viron Viinassa 26,5 euroa lava ja Callessa 22,3 euroa per lava, niin vain tuosta ensimmäisestä sen saa tilattua kotiovelle. Ja mikäli ne postituskulut kirpaisevat, niin vertaa sitten hintoja hintavertailumme nettikauppoihin. Halvimmillaan lavan Batteryä noista kaupoista sai reilulla 60 eurolla ja yksittäisten tölkkien hinnan perusteella kalliimmassa suomalaisessa nettikaupassa tuote maksaa 73,9 euroa! Ja ei sekään ilmaiseksi taida tulla kotiovelle!

Hintavertailussa olemme ottaneet alle litran pulloissa hinnan 24 kappaleen mukaan, 1,5 litran pulloissa 9 kappaleen mukaan ja 2 litran pulloissa kuuden tuotteen mukaan. Suomessa harvemmin kahden litran pulloja onkaan, joten niissä on sovellettu sitten kahdeksan kappaleen hintaa, jolloin on saatu sama 12 litraa. Osa tuotteista on luonnollisesti väliaikaisesti tarjouksessa ja osa ei, mutta nämä olivat nettikauppojen hinnat 21.6.2016.

Callen valikoima on turvallinen ja aika perinteinen. Mikään tuotteista ei ole kallein, samaa voi sanoa myös Livikosta. SuperAlkossa on mainio valikoima hintavertailumme tuotteita eikä yksikään tuote ole kallein. Alcostockissa tuotteita on saman verran, mutta sitten löytyy sitä hintahaarukkaakin edullisimman ja kalleimman tuotteen välillä. Muutamassa kaupassa ei olla uhrattu verkkokaupassa limuille ja energiajuomille palstatilaa ollenkaan. Mm. Eckerö Line on jättänyt limsojen hinnat kokonaan pois netistä. Ehkä Viking Linenkin olisi pitänyt jättää, sillä nyt 15 tuotteesta se on kaikkien osalta selvästi kallein. Tuotehinnat ovat yksittäisistä tuotteista, mutta kun Coca-Cola lavan hinnan eroa on esimerkiksi Tallinkin ja Vikingin välillä melkein 40 euroa (8.99 - 36.00) niin onhan se liikaa.

Kotimaisista verkkokauposista hintavertailuun pääsivät pääkaupuniseudulla kotiovelle tavaroita tuova K-Citymarket, Foodie.fi, Ruoka.net ja Kauppahalli24.fi. Valtavia eroja hinnoissa on myös näiden kauppojen kesken ja erot Tallinnan kauppoihin ovat sitten jopa suurempia kuin Oluen hintojen erot Suomen Alkon ja Tallinnan viinakauppojen välillä. Sen enempää jaarittelematta, tsekkaa itse mikä on tilanne ja tiedät vastauksen kannattaako limsoja ja energiajuomia tuoda Tallinnasta!Ei kommentteja :

Lähetä kommentti