maanantai 15. elokuuta 2016

Testissä edulliset Aguila -viinit!

Tallinna Tutuksi -testiryhmä testasi suosittua Aguila -viiniä. Calle -juomakaupasta napatut neljä erilaista juomatonkkaa käsittivät kaksi punaviiniä, yhden rose-viinin ja yhden valkoviinin. Ehkä isoin kysymys ennen maistajaisia oli se, että voiko näin halpa olla hyvää?


Monet varmaan muistavat Torero tai Toro -viinin. Nimenkäyttöjupakan jälkeen tuo viini joutui vaihtamaan nimeään ja se on nyt siis Aguila. Samaa viiniä eri nimellä. Ne jotka pitivät edullisesta Torero -viinistä, pitävät siis myös Aguila viinistä.

Calle.ee on tuonut Tallinnan markkinoille kuluttajien kannalta mukavan hintakilpailun, iso osa varsinkin viineistä on pakettialennuksessa, joka puolestaan tarkoittaa sitä että mitä usamman ostat, sen edullisemmaksi kappalehinta tulee. Tämä koskee laatikkoviinejä ja pullotuotteita tietyissä tuotteissa.

Yksittäin nämä nyt testissä olleet kolmen litran tuotteet maksavat Callessa 9,99e, mutta kolme kappaletta saa 26,99e eli kappalehinnaksi tulee 8,99e ja yhden litran hinnaksi tuolloin 2,99 euroa. Ja kun yhteen kolmen litran tonkkaan menee neljä pullollista viiniä, niin yhden pullon hinnaksi saadaan 2,2 euroa. No eipä ole nämä tuotteet hinnalla pilattu! Ja kuten valveutuneet sivujemme lukijat tietävät, Callen ennakkotilaustarjous on -3% kaikista paitsi tupakkatuotteista. Alkoon verrattuna juomaa saa siis kolme yhden hinnalla!


Testissä olleet tuotteet:
Aguila Tempranillo-Merlot 300cl BIB 14% 
Tämä punaviini on siis sekoitus Tempranillosta ja Merlot-rypäleistä ja se näkyy tummana, melkein sinertävänä värinä. Lihan kanssa menee varmasti hyvin, samoin kuin pastaruokien ja kanan kanssa. Kyllähän tätä ryystää ihan kavereidenkin kanssa. Jos nyt miettii että pullollinen tätä maksaa sen 2,2 euroa niin onhan tässä nyt hinta-laatusuhde enemmän kuin kohdillaan. Tästä voisi maksaa jopa enemmänkin. Ihan ok viini vaikkei espanjalaiset juomat olisikaan se suosikki.

Aguila Rosé Wine 300cl BIB 13% 
Rose-viiniä hieman harvemmin kolmen litran pönikkään laitetaan, mutta tässä yksi kiva vaihtoehto.Tempranillo-rypäleestä valmistettu viini on melkoisen freesi ja pehmeä maultaan ja sopii ihan vain nautiskeluun. Toki käy mainiosti vaikkapa salaattien ja pastaruokien kanssa. Pahemmin ei tule rose-viinejä lipiteltyä, mutta oli tämä nyt kylmänä ihan hyvää. Mainio vaihtoehto punaviinin ja valkoviinin rinnalle vaikka kesäjuhliin.

Aguila Tempranillo-Syrah 300cl BIB 13,5%
Pakkaus hieman hämää jos ei tunne rypäleitä tai ei tiedä mitä "red wine" tarkoittaa. Vihertävälle pakkaukselle on toki syynsä, sillä laatikko on saanut Egologic Product -tarran kylkeensä. Aika samanlainen ominaisuuksiltaan kuin Tempranillo-Merlot, mutta ainakin raadin mielestä rahtusen parempaa maultaan. Johtuiko sitten ekologisuudesta tai siitä että tässä on 0,5% vähemmän alkoholia. Sama toteamus toistui, espanjalaista viiniä espanjalaisin hinnoin. No, kaikki ketkä ovat käyneet Espanjassa, tietävät mistä puhutaan.

Aguila White Airen 300cl BIB 12,5%
Airen -rypäleestä valmistettu valkoviini on yllättävän pehmeä ja hintaansa nähden tämäkin on erinomainen valinta. Viini sopii tuoteselosteen mukaan varsinkin kalan ja kevyempien juustojen kanssa. No maistelussa ei ollut kumpaakaan tarjolla, mutta nyökyttelystä päätellen näin voisi kuvitella että viini näiden kanssa sopisi. Ei vienyt kitalakea mennessään ja lasista voi ottaa toisenkin hörpyn irvistämättä.

Näitä viinejä ja monia muita viinejä pääsee maistelemaan Calle.ee liikkeessä Norde Centrumissa. Ystävällinen ja asiantunteva henkilökunta auttaa varmasti sen oman maun mukaisen viinin löytämisessä. Ehkä tästä nyt ei ihan toimituksen suosikki viinimerkkiä tullut, mutta ei voi sanoa etteikö hinta-laatusuhde olisi kohdillaan.


Näitä ja muita Callen tuotteita pääset katselemaan ja tilaamaan ennakkoon osoitteessa Calle.ee.

Yksi huono puoli tässä neljän laatikon avaamisssa on, ja se on se että laatikossa avattu viini säilyy korkeintaan sen kuukauden päivät hyvänä. No, ehkä pitää ottaa isompi kööri maistelemaan ja toisella kerralla makuhan voi olla ihan eri...

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti