perjantai 5. elokuuta 2016

Viinejä testissä - edukkaita löytöjä Callesta!

Tallinnatutuksi -sivuston toimitus nappasi Callesta maisteltavakseen viisi eri viiniä. Vaikka hinnat ovat todella edullisia, ei voida todellakaan puhua mistään kyykkyviineistä, eli niistä mitkä sieltä Alkon hyllystä alimmalta hyllyltä kyykkimällä löytyvät. Mikäli olet Tallinnaan menossa, kannattaa hyödyntää Callen ennakkotilauspalvelua, kaikki tuotteet tupakkatuotteita lukuunottamatta -3%.

Pieniä ennakkoluuloja tietenkin oli, viineistä nyt on ollut kokemuksia hyvästä huonoon ja erinomaisesta todella huonoon. Makuasioita toki nämäkin ovat, mutta kyllähän näitä näillä hinnoilla kannattaa jo maistella. Ja löytyi sieltä muutama suosikki jota voi ostaa lisää, ihan jo maun takia.

Viinien kuvat on kuvattu kännykkäkameralla ja kuvat on käsitelty Prisma-nimisellä sovelluksella. Kyseisten pullojen aidot ulkonäöt löytyvät sitten kunkin viinin kohdalta linkistä. Prisma ohjelman voit ladata ja asentaa Androidille Google Play -kaupasta ja Applelle iOS sovellusshopista.


Botter Veneto Pinot Grigio 75cl 12% (tilaa tästä)

Jos yksi pullo maksaa 3,99 euroa ja kolme saa kympillä, ei voida olettaa mitään keräyskokoelmien helmeä. No, valkoviiniä tämä on ja hintaansa nähden todella laadukasta. Enemmän kuivan ja pehmän puolelle lipsahtava maku viittaa hieman omenaan ja pähkinään ja tämä sopii erinomaisesti salaattien kanssa nautittavaksi. No, kuumalla kesäpäivällä tämä kylmänä, kelpaa!


Botter Prosecco di Valdobbiadene 75cl 11% (tilaa tästä)

No nyt on helmeilevää herkkua tarjolla. 6.99 euroa ei ole paljon tästä Proseccosta. DOC merkinnän saanut on vaaleankeltainen, hieman banaanin ja omenan vivahteita omaava kuohuviini. Todella raikas kuohari joka päihittää monet kalliimmat vaihtoehdot mennen ja tullen. Tätä suositellaan alkupalojen ja alkuruokien kanssa mutta kyllä tällä voi ihan skoolata tai tämän pohjalta voi ihan drinkkejäkin rakentaa.


AU Negroamaro Primitivo 75cl 13% (tilaa tästä)

AU on kullan kemiallinen merkki ja kyllähän edullisen punaviinien ystäville tämä viini on isompi kultahippu hiekan seassa.  Tämän hintaisia (3,49e) viinejä ei taida olla Alkossa myynnissä ja silti tämä pesee monet monopolin viinit mennen tullen. Varsin pehmeä ja täyteläinen viini hintaansa nähden ja sopii varsinkin liharuokien ja pastojen kanssa nautittavaksi. Sallittua on myös ottaa ihan lasillinen ja nauttia, eipä tule lasilliselle hirveästi hintaa. Tätä saa muuten myös kolmen litran tonkassa hintaan 11,99e.


Botter Chianti DOCG 75cl 12,5% (tilaa tästä)

Kukapa ei Chiantista tykkäisi? Alle viiden euron Chianti tietty herättää epäilyksiä, mutta testiköörimme arvuutellessa tämän viinin hintaa, mentiin iloisesti ohitse yläpuolelta. Vähintään tuplat tai triplat olisimme valmiit maksamaan tästä tuotteesta. DOCG pullon kaulassa kertoo jo paljon, 4.69 euroa tästä pullosta on melkoisen edukas hinta.


Aussiemore McLaren Shiraz 75cl 14% (tilaa tästä)

No nyt löytyi sitten punaviini pihville ja tuliselle ruualle. McLaren ei formuloissa ole pahemmin pärjännyt, mutta kyllähän ne perinteet siellä ovat olemassa. Tämä Mäkki sen sijaan huristaa ihan podiumille omassa hintaluokassaan ja Shiraz tuo viiniin mainiot ominaisuudet ja Australian kengurumeiningit. Ja sitä hintaakin on vain 12,00 euroa. Siis kolme pulloa. Yhden saa vajaalla vitosella, 4.99 e. Kyllä tätä tällä hinnalla voi todellakin suositella jos punaviinin ystävä tai kaveri olet.


Jos innostuit itse maistelemaan näitä viinejä, niitä voi tilata ennakkoon Calle.ee verkkokaupasta tai sitten hakemalla hyllystä Norde Centrumista. Ennakkoon tilaamalla toki varmistat sen että tuotteita on saatavilla kun juomia Tallinnasta haet.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti