keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Tallinnan viinan sunnuntai myyntikielto ei astu voimaan?

Niin, ensi sunnuntaina (8.3.) sen piti alkaa, mutta tuskin alkaa. Blogitoimituksen saamien tietojen mukaan Tallinnan viinan myyntikielto olisi nyt jäissä, kenties jopa peruttu. Viron parlamenttivaalien jälkeen tilanne maassa on hieman sekava, eikä oikein kukaan tiedä miten homma tästä etenee.


Päätös on tällä hetkellä yrittäjien voimakkaan vastustuksen takia toimenpidekiellossa ja Tallinnan kaupunki on puolestaan valittanut tästä toimenpidekiellosta edelleen. Ratkaisuja tuskin saadaan ennen 8.3., joten alkoholin myynti jatkuu näillä näkymin ennallaan. Kahden alkoholia myyvän yhtiön, OÜ Aldar Eestin ja OÜ Naltun tekemät valitukset jumittivat kiellon. Näiden firmojen takaa paljastuu tutut SuperAlko ja Araxes.

Jonkin verran pelko myyntikiellosta on varmasti jo vaikuttanut päiväristeilyihin ja hotellimatkojen myyntiin Tallinnaan, joskin laivaltahan alkoholeja voi ostaa ihan normaalisti. Tällä haavaa alkoholin myynti jatkuu siis normaalisti, mutta tilanne voi toki muuttua milloin tahansa. Seuraava mahdollinen päätös asiasta saataneen 20.4.2015.

Helsingin Uutisten juttu aiheesta. 
Postimees lehden Tallinn City liitteen juttu aiheesta vironkielellä

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti