tiistai 22. marraskuuta 2016

Tallinnaa rakennetaan vauhdilla - nyt suunnitellaan sataman aluetta uusiksi

Tallinnassa rakennetaan koko ajan. Tuntuu että rakentamista riittää ihan joka kulmalla, ja kieltämättä tämä kuvakaappaus vireillä olevista ja suunnitelluista projekteista häkellyttää. Viimeisimpänä isona projektina julkaistiin tällä viikolla Tallinnan vanhan satama-alueen suunnittelukilpailu ja paras suunnitelma toteutettavaksi tulisi olla selvillä jo ensi vuoden syksyllä.

Suunnitelma kulkee nimellä Vanha Satama 2030, joten vajaan 15 vuoden päästä Tallinnan satama tulee näyttämään aivan erilaiselta. Nyt haetaan siis visioita siitä miltä Tallinna voisi näyttää tulevaisuudessa. Aluetta visioitiin jo vuonna 2013, lopputulos löytyy tästä PDF-tiedostosta.

Klikkaa allaolevaa karttaa nähdäksesi interaktiivisen Google-kartan kaikista Tallinnan rakennusprojekteista.


Paljonhan rakennetaan aluetta jo nyt ja isoimmat turisteille näkyvät rakennusprojektit ovat jo kovassa vauhdissa. Mm. Norde Centrumin laajennus, Porto Franco -ostoskeskus ja pian alkava D-terminaalin suurempi laajennusprojekti sekä raitiovaunun saaminen D-terminaalin edustalle ovat projekteja jotka näkyvät kaikille vierailijoille.

Katso lisää Port of Tallinn -sivuilta ja tsekkaa vaikka havainnollistava video tästä alapuolelta. Reilun parin minuutin videossa on esitelty visioitavan alueen rajat ja havainnollistettu mitä kaikkea tulevaisuuden näkymät voisivat olla. Tässä kohtaa taivas ei ole edes rajana, se on yksi välietappi. Tuleeko alueelle Helsinki - Tallinna tunnelin tunnelin suu? Meneekö Rail Baltica tästä maan alle? Miten satamasta pääsee parhaiten lentokentälle. Sitä varmasti moni suunnittelija pohtii. Tarkemmin suunnittelukilpailusta voit lukea Port of Tallinn -sivuilta. Tsekkaa myös Tallinnan Postimees -lehden juttu aiheesta.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti