lauantai 5. maaliskuuta 2016

Mobiililaitteella laivalle - Tallinkilla onnistuu!

Oletko joutunut jonottamaan omaa maihinnousukorttiasi terminaalissa? Jep, niin olemme mekin, mutta kovaa vauhtia tästä ollaan pääsemässä eroon. TallinkSiljan ilman ajoneuvoa matkustavien lähtöselvityksen on jo jonkin aikaa voinut tehdä itsenäisesti Länsisatamassa automaatin avulla.

Tallinnaan menevien laivojen lähtöselvitys ja laivaannousu päättyy 20 minuuttia ennen laivan lähtöaikaa, joten ajoissa tulee edelleen olla paikalla. Ja kun lähtöselvitys päättyy, ei laivaankaan enää sen jälkeen pääse. Varsin monta kertaa laiva pääsee lähtemään hieman ajoissa liikenteeseen.


TallinkSilja on jo jonkin aikaa tarjonnut asiakkailleen mahdollisuutta tehdä lähtöselvityksen älypuhelimellaan. Helsinki - Tallinna reitin reittimatkoilla ja Päivä Tallinnassa risteilyillä lähtöselvityksen voi tehdä omalla älypuhelimella ja myös laivaannousu onnistuu älypuhelimella. Tämä siis siinä tapauksessa joa samassa varauksessa ei ole ajoneuvoa, hyttiä, hotellia tai muita lisäpalveluita.
QR-koodi puhelimessa näyttää tältä. Kokeile linkkiä puhelimen QR -lukijalla.

Lähtöselvityksen jälkeen puhelimen tai tablet-laitteen näytölle avautuu mobiili laivaannousukortti, joka siis korvaa perinteisen luottokorttikokoisen maihinnousukortin. Lipuntarkastuksesta pääsee eteenpäin näyttämällä portin lukijana mobiililaitteessa olevan QR -koodin. Tarvittaessa koodi tulee näyttää myös laivan henkilökunnalle.

Lähtöselvityksen voi tehdä myös kotona, aikaisintaan 24 tuntia ennen lähtöä. Tuolloin lähtöselvitys tulee tehdä ainoastaan silloin kuin matkustajalla on mahdollisuus tulostaa oma maihinnousukortti.

QR -koodi voi näyttää myös tältä. Kuva toimii linkkinä TallinkSiljan nettilähtöselvitykseen.
Toki lähtöselvityksen voi edelleen tehdä lähtöselvitysautomaatilla tai matkustaja voi asioida edelleen perinteisellä lähtöselvitysluukulla ja noutaa omat lippunsa sielltä. Mobiililippu tai sen seuraajat ovat vahvasti ottamassa niskalenkkiä perinteisistä tulostettavista lipuista, mutta jonkin aikaa taatusti menee ennen kuin voimme kokonaan luopua printattavista maihinnousukorteista. Oletko jo kokeillut?


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti