sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Viskit Tallinnasta - huimia hinnaneroja!

Yksi hintavertailu jota meiltä on tasaiseen tahtiin kyselty, on viskien hintavertailu. Viskejä on Tallinnassa tarjolla enemmän ja vähemmän valikoimaa ja kaikkien viskien saaminen samalle listalle on melkoinen urakka. No mutta, aloitetaan tämmöisellä kevyellä 65 tuotteen listalla. Valintaprosessissa päädyimme ottamaan yhteyttä Mushimalt -blogiin, jota on tullut jo pidemmän aikaa seurattua. Mushimalt -lista oli täydellinen, mutta hieman jouduimme alkuperäistä listaa muokkaamaan jo sen takia että Tallinnasta ei vaan kaikkia viskihienouksia löytynyt.


Mushimalt-sivusto on ansiokkaasti arvostellut ja vieläpä kirjallisesti raportoinut eri oluista ja viskeistä ja lisää näyttää tulevan koko ajan. Facebookissa olevien kannattaa myös painaa tykkäysnappulaa Mushimaltin Facebook -sivujen kohdalta, mutta pieni varoituksen sana lienee paikallaan. Janohan näitä arvosteluja lukiessa tulee. Mutta luettavaa riittää siis.

Viskien hintavertailu maaliskuu 2016

Hintavertailuun seuloitui moninaisten vaiheiden jälkeen 65 tuotetta, joita löytyi siis Mushimaltin listalta ja tallinnalaisten kauppojen ja laivayhtiöiden nettihinnastoista. Mahdolliset virheet korjataan sitten seuraavaan versioon. Mukana myös Alkon hinnat tuotteille joita Alkon hinnastosta löytyi ja mukana myös tuotteet joista oli tarjolla litran pullon sijaan 0,7 litran pullo. No näillä hinnoilla Alko sentään pystyi joidenkin tuotteiden kohdalla "kilpailemaan" hinnassa.

Hinnat on otettu kauppojen nettisivuilta 11.-13.3.2016, näiden joukossa on toki tarjouksia, joten kun pääset itse Tallinnaan, voivat hinnat olla jo muuttuneet. Toivottavasti hintavertailu antaa edes jonkinmoista pohjaa omille viskiostoksillesi.

Muutamia huomioita: 

Livikon viskivalikoimalle ei Tallinnassa vedä mikään kauppa vertoja. Nettikaupassa on reilusti yli 200 tuotetta tarjolla, Alkon hinnastossa on toki vieläkin enemmän, mutta iso osa tuotteista on tilaustuotteita, joita ei hyllystä heti löyty.

Laivayhtiöistä paras valikoima on Viking Linellä, jonka osa tuotteista ei päässyt vertailuun väärän pullokoon takia. Varsinkin paremmat viskit on Viikkarilla otettu mainiosti huomioon. Tallinkin valikoima on myös mainio ja Tallink Pre-Orderissa on tarjolla monipakkauksia joilla voi säästää paljon rahaa. Laivoilta löytyy myös paljon hieman harvinaisempia pulloja, kannattaakin tsekata sivuiltamme hinnastot läpi mikäli etsit tiettyjä pulloja.

65:stä tuotteesta SuperAlkosta löytyi 48, Livikosta 44. Calle ja Alcostock jakoivat kolmospaikan 39 tuotteellaan. Liviko tarjosi näihin tuotteisiin 20 edullisinta hintaa ja kaksi kalleinta hintaa, SuperAlko 7 edullisinta ja 11 kalleinta hintaa, Callen lukemat ovat 7 / 4 ja Alcostockin 12 / 3.

Tuotteiden hinnoilla on joissain tapauksissa todella isoja eroja. Mikäli ostaisi kaikki vertailussa olevat tuotteet kalleimmalla ja halvimmalla, hinnaneroa tulisi 848,16 euroa. Mitä enemmän tuote maksaa, sitä isommat erot, luonnollisesti. Hyvä esimerkki on Famous Grousen 4,5 litran Keinu, joka Alkossa maksaa 199 euroa ja Eckerölinellä 129 euroa. 70 eurolla saa mukavasti laivamatkat ja buffetit päälle jopa kahdelle.

Kiitos Mushimalt -sivustolle!

Muista tsekata myös sivuston muut hintavertailut!

Visien hintavertailuun pääset klikkaamalla alla olevan kuvan isommaksi.

viski hintavertailu, tallinna tutuksi, tallinna viski, viski hinnat, viskien hintoja

2 kommenttia :

  1. Viinakauppa.eu vei rahat eikä tilausta tullu.
    Poliisi sanoo ettei voi asialle mitään kärsi tyhmyytes nahoissas.
    Et on jotenkin menny luottamus näihin tilauksiin

    VastaaPoista
  2. Valitettavasti et taida olla ainoa tuon kaupan kohdalla, mutta ei kannata lähteä yleistämään. Vironviina.comista saa esimerkiksi ostettua laskulla. Siellä taidetaan luottaa asiakkaaseen.

    VastaaPoista