perjantai 27. tammikuuta 2017

Länsisataman uudet ratikkapysäkit käyttöön perjantaina 27.1.2017

Länsisataman iso remontti ja Lansiterminaali 2:n rakennustyöt etenevät kovaa vauhtia. Tänään perjantaina 27.1. avataan raitiotieliikenteen uudet pysäkit. Nyt ratikalla pääsee aina Länsiterminaali 2:lle saakka, mutta samalla ratikalla pääsee myös vanhalle tutulle Länsiterminaalille, joka toistaiseksi vielä palvelee kaikkia matkustajia.

Länsisatamaan pääsee ratikoilla numero 9 ja 6T, joten joukkoliikenne on erinomaisesti hoidettu Länsisatamaan ja pois. Ratikka tunnetaan myös Viharatikkana ja syykin on varmasti kaikille selvä. No, pääasia että tällä laitteella pääsee Satamaan ja takaisin. Klikkaa allaoleva kuva ja näet uudet ratikkapysäkit ja reitit.

Kannattaa myös muistaa että ennen kuin Länsiterminaali 2 valmistuu (28.2.2017), sitä ennen kävelymatka Länsiterminaalista Shuttle-alukselle on n. 700 metriä ja lähtöselvitys suljetaan 25 minuuttia ennen lähtöä. Lue lisää.

Kuvakaappaus HSL:n sivujen kartastaKumpikin ratikkalinja kulkee rautatieaseman kautta, joten tässä hyvä vaihtoehto päästä laivamatkan jälkeen rautatieasemalle / bussiasemalle tai päinvastoin. Mikäli et omaa kuukausilippua paikallisliikenteeseen, mobiililippu tai tekstiviestilippu taitaa olla se kätevin tapa matkustaa vaivattomasti ratikalla. Tsekkaa vaihtoehdot ja ohjeet täältä.

Mobiililippu puhelimeen: Tekstiviesti: A1 numeroon 16355.


HSL:n tiedote aiheesta:

Raitiovaunut palaavat Länsiterminaalille neljän päivän tauon jälkeen perjantaina 27. tammikuuta. Silloin linjojen 6T ja 9 käyttöön avautuu uusi rataosuus, joka kulkee uudelle Länsiterminaalille (T2) asti.

 Matkustajille uusi terminaali avataan kuitenkin vasta myöhemmin keväällä, joten toistaiseksi laivaan ja laivasta kuljetaan vanhan terminaalin (T1) kautta. Myös vanhan terminaalin edustalle avataan perjantaina uusi, aiempaa tilavampi raitiovaunupysäkki.

Vaunujen uusi lähtöpysäkki sijaitsee uudella Länsiterminaalilla. Vaunut kuitenkin pysähtyvät myös vanhan terminaalin edustalla. Uusi pysäkki sijaitsee Länsiterminaalin pääovien edustalla, ovista katsottuna hieman vasemmalla.

Myös Bunkkerin pysäkkipari palaa raitioliikenteen käyttöön väliaikaisesti, mutta pysäkit poistuvat käytöstä kesään mennessä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti