maanantai 30. tammikuuta 2017

Tallink Megastar - Itämeren kirkkain tähti on syttynyt

Tallink Megastar aloitti Helsingin ja Tallinnan välisessä reittiliikenteessä 29.1.2017. Alus on juuri niin upea kuin ennakkoon odotettiin ja kyllähän uusi alus on jos ei nyt hillitön loikka, niin ainakin harppaus eteenpäin laivamatkustamisessa tällä välillä. Tyylikäs Megastar ja sen lanseerattu "Shaped to be perfect" voi hyvinkin pitää pian paikkaansa, mutta ihan vielä se ei täydellinen paketti ole. 

Vaikka Megastar tämän hetken uusin alus onkin, ei sen tähti vielä loista täydessä terässään. Yksi asia on sille muokattu terminaalirakennus, eli Länsiterminaali 2, jonka valmistumista saamme tai joudumme vielä odottelemaan kuukauden päivät. Nyt reilun 700 metrin kävelymatka voi jollekin olla jopa liikaa, ainakin jos kantamuksia tai perässä vedettävää on turhan paljon. No tämähän ei tietenkään itse alukseen vaikuta, mutta jollekin voi kävelymatkalla tulla ihan joku muu lause mieleen kuin "Shaped to be perfect".

Uusi alus on tietenkin kaikille aivan uusi ja opeteltavaa riittää niin matkustajilla kuin henkilökunnallakin. Pääsimme neitsytristeilyllä tutustumaan myös komentosiltaan, hermokeskuksessa riittää ihmeteltävää joka kerta, oli laiva sitten uusi tai vanha. Oli kiva nähdä miltä uusin tekniikka näyttää.

Komentosillan välineistöä
Kun uusi terminaali valmistuu, matkaa alukseen on ilmoituksen mukaan 60 metriä. Ja se ei ole paljon se. Ainakin neitsytristeilyllä ei laivaan päästy vielä sisään siitä mistä suunnittelijat dSignilta Vertti Kiven johdolla oli sen tarkoittanut, eli isoon ja avaraan aulaan. Sisäänkäynti oli takaoven kautta, sinne myymälän ja autotallin väliin. No, kyllähän sieltäkin paikat löytyvät. "to be perfect..."

Automatkustajille yksi kivoimmista asioista on varmasti Megastarin "parkkihalli", joka on siis erillinen paikka autokanteen verrattuna. Tänne pääsee laivamatkan aikan tuomaan vaikkapa Superstoresta ostetut tavarat. Paikkoja yhteensä sadalle autolle, tarjolla on myös paikat sähköautoille latausta varten. Näppärää.

Upeat tilat


Tilat ovat kyllä upeat ja eroa esimerkiksi reitiltä poistuneeseen Superstariin on kuin yöllä ja päivällä, tai ainakin lähelle sitä. Ennakkohehkutukset siitä että laivalla olisi väljempää ja avaraa, pitivät todellakin paikkansa.

Ja se Traveller Superstore. Onhan se nyt ihan julmetun iso, tämä on pakko kokea itse. Muistuttaahan se hieman Viking Gracen myymälää, mutta onkin sitten paljon suurempi. Ja kahdessa kerroksessa. Ei kyllä tiedä onko laivassa vai lentokentän Tax-Free storessa. Suuren aulan portaat keskellä laivaa ovat aika jännittävä kokonaisuus, mieleen tulee todellakin tavaratalo. Ei sitä ennen usko kuin itse näkee.

Aula ja portaat kakkoskerrokseen
Aula ylhäältä päin
Kaupasta löytyy upeita yksityiskohtia
Sanoiko joku viski?

Sitting Lounge näytti todella leveältä pikajunan ylipitkältä vaunulta ja istuimet varsin mukavilta. Montakohan kertaa istujat kuulivat läpikulkijoilta lauseen: "Ja Tallinnasta tulleet, matkaliput olkaa hyvä..." Ihan sellainen fiilis tuosta paikasta tulee ja positiivisella tavalla.

Business Lounge ja Comfort lounge tarjoavat rauhallista matkustamista ja pieniä yksityiskohtia löytyy joka paikasta. Buffet-ravintola ei välttämättä ruuan osalta eroa entisistä tai kilpailijoista kovinkaan paljon, lähinnä erilaiset istuimet ja muu rekvisiitta pistivät silmään. Myös pöytäliinoista oli luovuttu, varmasti ihan käytännön syistä.

Comfort Loungea
Ruokaravintoloita oli Burger Kingistä Buffaan ja Fast Lane-ravintolaan, eiköhän tuolta laivalta saa nälän karkoitettua pois, omia eväitä ei välttämättä tarvita. Se että Buffetin ja A la Carten kassa oli yksi ja sama piste, ei ainakaan neitsytristeilyllä vaikuttanut kovinkaan onnistuneelta ratkaisulta. No, jonottamisestahan me kaikki tykkäämme, vai mitä? Ja eiköhän siihenkin tule sujuvuutta tässä muutaman ensimmäisen viikon aikana.

Delight Buffet
Mielenkiintoinen yksityiskohta oli laivan perässä sijainneet "terassit" joilta puhalsi "kivasti" kylmää ilmaa pubiin. Kesällä varmasti ihan kiva kokonaisuus, mutta jos on se -15 pakkasta niin aika "jääbaarimainen" fiilis tulee pubiin ja äkkiä. No kuumaa ja kylmää juomaa menee. Laivan ulkopuolelta katsottuna nämä laatikot jotenkin erottuvat "ei niin edukseen" muuten mukavan näköisestä laivasta. No ehkä se mielipide siitä vielä muuttuu? Pubi oli iso ja hämyisen tunnelmallinen. Ihan tarkoituksella.

Peräterassi

Lisää mainioita laivakuvia Megastarista voit löytää vaikkapa Valkeat Laivat -blogista tai Khips-blogista.

Aina sattuu ja tapahtuu


Neitsytristeilyllä yleensä sattuu ja tapahtuu. Vaikka henkilökunta olisikin kokenutta, niin kommelluksia sattuu ja kaikki ei ihan toimi. Ehkä paras hetki Megastarille olisikin lähteä maaliskuussa kun uusi terminaali on käytössä ja kaikille työntekijöille kaikki tehtävänkuvat ovat selvillä. Megastarin tähti on selvästi syttynyt, mutta ei se ihan vielä täydessä loistossa porota.

Mukava juttu oli se, että kertakäyttöastioista oli hyvin pitkälti luovuttu, huonoa wifin todellinen tökkiminen. Toivottavasti saavat asian kuntoon.

Yksi asia jäi vaivaamaan. Vaikka matka-aika Helsingistä Tallinnaan ja heti takaisin on viitisen tuntia, ei siinä ajassa välttämättä ehdi kaikkia paikkoja kunnolla katsastamaan. No ei siihen tietty ole kuin yksi lääke ja se on uusi matka Megastarilla Tallinnaan. Välttämättä tämä ei ole ollenkaan paha asia.


Kiitos TallinkSiljalle kutsusta neitsytristeilylle! Megastarista lisätietoja laivan omilta sivuilta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti