tiistai 17. tammikuuta 2017

Tallinkin Megastarin on suunnitellut dSign Vertti Kivi & Co

Tallinkin Megastar siirtää Tallinnan laivamatkailun uuteen elämysvetoiseen aikakauteen. Sen ravintoloiden ja aulatilojen sisustukset on suunnitellut tunnelmallisesta tilasuunnittelusta tunnettu dSign Vertti Kivi & Co. Laiva aloittaa liikennöinnin Helsinki-Tallinna välillä 29.1.2017. 


Tallink halusi nostaa lähimatkailun profiilia ja valitsi Megastarin näkyvimpien osien suunnittelijaksi sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co:n. Suunnittelutoimisto sai tehtäväkseen kehittää vahvan Megastar-elämyksen Tallinkin asiakkailta kerättyihin toiveisiin perustuen. Laivan suunnittelu aloitettiin tammikuussa 2015 ja se on rakennettu Meyerin telakalla Turussa.

Toteutussuunnittelussa on hyödynnetty suomalaista osaamista, esimerkiksi uniikit valaisimet ja kiintohuonekalut on valmistettu Turun seudulla. Sisustukseltaan Megastar on uniikeista design-elementeistä ja tunnettujen nimivalmistajien huipputuotteista koostettu tiivistunnelmainen kokonaisuus.

Matkustusmukavuuden optimoimiseksi suunnittelussa on kiinnitetty paljon huomiota asiakasvirtojen sujuvuuteen. - Lähdimme tässäkin projektissa suunnittelemaan sisustusta elämys edellä, kertoo sisustusarkkitehti Vertti Kivi.
Tavoitteena oli, että aikuinenkin saataisiin laivalla odottelun sijasta seikkailemaan ja kokemaan löytämisen iloa. Tätä silmällä pitäen laivaan luotiin erityyppisiä keidasmaisia tiloja ja pitkiä, houkuttelevia näkymiä, jotka johdattavat tunnelmasta toiseen. Asiakkaat olivat toivoneet laivalle vähemmän hyttejä ja enemmän istumapaikkoja, mikä antoi tavallista enemmän tilaa ravintoloille. Nyt istumapaikkoja on 2800, ja erityyppisiä ravintoloita ja kahviloita yhteensä seitsemän.


Ravintolatarjontaa on Burger Kingin hampurilaisravintolasta á la carte -ravintolaan asti. dSignin suunnittelemiin alueisiin kuuluvat sisääntuloaulan tilat, Comfort ja Business Lounget, lasten leikkihuone sekä kaikki laivan ravintolat: Victory Bar, Sea Pub, Fast Lane, Delight Buffet, Chef’s Kitchen ja Burger King.


 dSign on suunnitellut myös Victory Barin ja Chef’s Kitchenin graafiset ilmeet. Suunnittelun tavoitteena on ollut luoda miellyttävät elämykselliset tilat eri kohderyhmille perheistä liikematkustajiin. Sisustussuunnittelun pohjana toimivat laivamatkailun tulevaisuuden visiot, joissa rentoutuminen, työnteko ja kulinaariset elämykset yhdistyvät ideaaleihin ostosmahdollisuuksiin Itämeren suurimmassa myymälässä.


Työmatkalaiset on huomioitu työskentely-ystävällisillä huonekaluvalinnoilla ja kätevästi sijoiteltujen mobiililaitteiden latauspisteillä. Laivan rauhallisimmissa tiloissa on usean tyyppisiä työskentelyyn optimoituja huonekaluryhmiä. Parhaat ryhmätyöskentelymahdollisuudet löytyvät lounge-tiloista, joihin on suunniteltu erikokoisille tiimeille sopivia työskentelykokonaisuuksia sekä tilat kokoustamiselle.Upeimmat työskentelytilat löytyvät Business Loungen puolelta. Perhematkailijoiden iloksi lasten leikkihuone on tuotu laivan keskeisimpiin osiin kätevästi laivan perheystävällisimpien ravintoloiden yhteyteen. Asiakkaiden toivomuksesta niihin on pääsy myös sujuvasti suoraan käytäviltä. Laivan helposti lähestyttäviin, lapsiystävällisimpiin ravintoloihin kuuluvat mm. Fast Lane ja Delight Buffet, joista löytyy myös lasten mitoille suunniteltuja pöytäryhmiä. Myymälästä on suora yhteys autokannelle.

dSign Vertti Kiven suunnittelemien Megastarin elämysalueiden sisustusten luonnehdinnat alueittain:
Sisääntuloaulaan on pyritty luomaan odotuksia nostattava ilmapiiri ja tunnelmiltaan erityyppisiin tiloihin johdattavia näkymiä. Aulan suunnittelussa on kiinnitetty erityishuomio valaistukseen ja asiakasvirtojen ohjautuvuuden sujuvuuteen. Tilan suuria diginäyttöjä hyödynnetään sekä tunnelmanluonnissa että informaation jakamisessa. Aulan yhteydestä löytyvät mm. Coffee & Co -kahvipiste, pikaostokset mahdollistava Lobby shop ja oleskelualue työskentelypisteineen.

Kaikkien matkustajien palveluihin kuuluvien ravintoloiden ja oleskelualueiden lisäksi laivasta löytyy kaksi erillistä premiumtilaa, Comfort Lounge ja Business Lounge, joihin pääsee lisämaksusta. Niiden laivan normisykkeestä erotetuissa rauhoittavissa miljöissä on panostettu seesteiseen värimaailmaan ja aistikkaisiin, tuntoystävällisiin materiaaleihin. Miljöitä on elävöitetty heksagoniin perustuvalla kuviomaailmalla. Business Loungen tummempaa helmikullalla väritettyä sisustusta rytmittävät voimakkaat vertikaalit linjat. Comfort Loungen vaalea miljöö on viimeistelty hopean hohtoisilla yksityiskohdilla. Kummassakin tilassa on omat työskentelyyn optimoidut alueensa ja kokoustilat. Business Loungen huonekaluvalinnoissa on kiinnitetty erityishuomio työnteon sujuvuuteen

Megastarin ravintolamaailman raikas ja energinen Fast Lane tarjoilee monipuolisesta avokeittiöstä ruoan kiireiselle matkustajalle. Valikoimiin kuuluu myös raikas salaattibaari ja take away shop. Vaalea, helposti lähestyttävä street-henkinen miljöö saa lisäpotkua värikkäistä mattografiikoista, valokirjaimista, kuviolaatoista ja kokonaisuutta virkistävistä viherkasveista. Tilajaottelussa on hyödynnetty neljää eri väriteemaa. Fast Lanen yhteydestä löytyy myös entistä raikkaamman oloinen Burger King hampurilaisten ystäville.

Victory Bar on laivan urheilun ympärille rakennettu, tunnelmaltaan rento kohtaamispaikka, johon on helppo tulla niin yksin kuin kavereiden kanssa. Sen raamikas sisustus on koostettu klassisten urheiluelementtien ja robustien trendimateriaalien yhdistelmistä. Pääosassa ovat keskilattiaa hallitseva hevosvalaisin, tilaa jakavat urheiluhenkiset cut-out-seinäkkeet ja uniikit mittasuhteilla leikittelevät seinävalaisimet. Karaktääriset valmisvalaisimet on valittu alan kärkivalmistajilta kuten Moooi, Wever & Ducré ja Buster & Punch.

Delight buffetin tähän päivään päivitetty seisovapöytäkonsepti tarjoaa kaikille sopivan laadukkaan ruokailukokemuksen laivan keulaosassa. Lämminhenkistä puupintaa hyödyntävää sisustusta piristävät mattografiikoissa toistuva purppura ja turkoosi. Ravintolasalia rytmittävät erikokoisille seurueille suunnitellut korkeudeltaan vaihtelevat, yhteisöllisyyttä korostavat pöytäryhmät. Keularavintolan upeiden merinäkymien lisäksi herkullista silmänruokaa tarjoilevat sisustuksen runsaat yksityiskohdat kuten seiniä kehystävät vitriinit harkittuine styling-elementteineen. Delight buffetin kainalosta löytyy laivan á la carte –ravintola Chef’s Kitchen. Sen intiimi ja ylellisempi tunnelma on luotu harkitulla, pöytäpintoihin kohdistetulla valaistuksella ja hillityllä värityksellä. Tilassa käytetyistä materiaaleista pääosassa ovat kupari, tummat puupinnat ja savulasi.

Sea Pub on laivan tunnelmallinen ja moderni laatupubi, joka on oikea paikka kohottaa lasi kuohuvaa näyttäviä Itämeri-näkymiä ihaillen. Sen tummanharmoninen, petrooliin vivahtava sisustus on saanut innoituksensa meriaiheista ja taidemaailmasta. Lasten värikäs, uniikilla seinägrafiikalla piristetty leikkihuone on sijoitettu laivan keskeisimpiin osiin kätevästi laivan perheystävällisimpien ravintoloiden yhteyteen.

Megastariin pääset tutustuman tarkemmin TallinkSiljan sivuilta. Varaa matka Itämeren uusimmalle alukselle.

Megastar lukuina • Reitti: Helsinki–Tallinna • Matkustusaika: 2 h, matkanopeus 27 solmua • Pituus: 212 m • Matkustajat: 2 800 hlöä • Itämeren suurin kauppakeskus Traveller Superstore: 2 800 m² • 7 ravintolaa ja kahvilaa • 1970 metriä rahdille, 900 metriä henkilöautoille ja 100 autopaikkaa, jonne pääsee matkan aikana

2 kommenttia :

  1. Otsikkoa voisi kyllä korjata. Laivan on suunnitellut Meyer Turun telakan suunnittelijat. Arkkitehtina on toiminut Vertti Kivi.

    VastaaPoista
  2. Otsikko napattu suoraan Tallinkin lehdistötiedotteesta. Kuten lähes koko muukin teksti. Mutta kiitos kommentista.

    https://www.tallinksilja.fi/medialle/-/cision/expanded-release/459d5d22f98243da

    VastaaPoista