torstai 12. tammikuuta 2017

Tallink Star telakalla 12.-27.1.2017

Laivayhtiöiden hiljaisin kuukausi on selkeästi tammikuu ja tuolloin on hyvä remontoida aluksia vähäisemmän liikennöinnin takia. Viking XPRS on tässä kuussa telakalla ja tilalle tulee tuuraamaan M/S Rosella. Isoja muutoksia tehdään myös Tallink Star -alukselle.

TallinkSilja M/S Superstar poistuu tässä kuussa M/S Megastarin tieltä 29.1. ja sitä ennen myös Tallinkin Star - alus kokee remontin. Remontti tapahtuu 12.-27.1.2017 ja tuona aikana Starille rakennetaan ramppi autoilijoita varten laivan toiselle autokannelle. Todennäköisesti aluksella tehdään myös muita pienempiä huoltotöitä telakoinnin aikana.

Ramppi tulee nopeuttamaan lähinnä henkilöautojen lastausta merkittävästi ja samanlainen systeemi tulee olemaan neitsytristeilynsä 29.1.2017 tekevällä M/S Megastarilla. Lastausrampit löytyvät luonnollisesti jo valmiina Tallinnan satamasta ja tulevasta Länsiterminaali 2 -kompleksista.

Tallinna autoramppi, Star autoramppi, Megastar autoramppi
Tallinnan Sataman uusi ramppi Kuva: http://www.hydraulik.ee/

Samaan aikaan kun Megastarille alettiin muutama vuosi sitten tekemään mahdollisimman joustavaa lastaussysteemiä, alettiin myös Starille suunnittelemaan vastaavaa systeemiä. Nyt parin viikon telakoinnin aikana toteutetaan siis jo pidemmän aikaa suunnitelmissa ollut systeemi ja näin ollen molemmat Shuttle -alukset jotka helmikuussa 2017 operoivat Helsingin ja Tallinan välillä, saavat samankaltaiset lastaussysteemit. Näinollen lastaukset tulevat myös olemaan sujuvampia niin rahdin kuin henkilöautojen osalta.

Star telakalla, Tallink Star telakointi
Star on jo telakalla. Kuva: Marinetraffic.com

Tarkoituksena on, että jatkossa henkilöautot käyttävät pääsääntöisesti lastausramppia ja rahti kuljetetaan laivalle aluksen pääporteista. Täyteen vauhtiin parannelty lastaussysteemi pääsee kun Länsiterminaali 2 valmistuu kevään 2017 aikana.

Lähde: MyNewsDesk ja TallinkSiljan lehdistötiedote

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti