maanantai 20. helmikuuta 2017

Helsingin Sanomien testivoittajaviini edullisesti Callesta

Helsingin Sanomissa julkaistiin 8.2.2017 laatikkoviinitesti, joka suoritettiin sokkona. Punaviinilaatikoiden testiin osallistui yhdeksän eri viiniä ja voittajaksi valikoitui Antiche Terre Solo Passione Rosso. Testissä oli hanapakkausviinejä, mutta samaa ainettahan on myös pulloissa, joskin pullohinta on usein monta prosenttia korkeampi mitä se on hanapakkauksessa.

Italialaiset viinit ovat tällä hetkellä huimassa nosteessa niin Alkossa kuin Tallinnan viinakaupoissa. Callessa tämä on huomattu myös ja ihan kuten Suomessa, italialaiset viinit ovat suosituimpia heti chileläisten ja espanjalaisten jälkeen. Eroa espanjalaisiin lukemiin ei ole paljon, joten voi olla että italialaiset nousevat jo pian kakkoseksi tilastoissa.

Voittajaksi nousi Antiche Terre Solo Passione Rosso. Master of Wine Michael Palijinin mukaan se oli testissä olleista viineistä eniten italialaisen oloinen viini. Hapokkuus ja tanniinit olivat maukkaita, samoin kuin viinien eri aromit. Hedelmäisyys ja täyteläinen maku vakuutti tuomariston. Kuten allaoevasta listasta näemme, vain yksi viini ylsi tuohon viiteen tähteen, muut saivat korkeintaan kolme tähteä. Toinen viinien arvioitsija oli viiniasiantuntija Jouni Mykkänen.
Helsingin Sanomat viinitesti, kuvakaappaus Helsingin Sanomat

Mukana olleet viinit ja testin lopullinen järjestys:

1. Antiche Terre Solo Passione Rosso (viisi tähteä)
2. Casa Vinironia Appassimento Edizione Oro 2015 (kolme tähteä)
3. Da Sergio Organic 2015 (kolme tähteä)
4. Signorelli Rosso Toscana (kolme tähteä)
5. Doppio Passo Primitivo 2015 (kaksi tähteä)
6. Montalto Carawine Camper (kaksi tähteä)
7. Tommasi Graticcio Appasionato 2014 (kaksi tähteä)
8. Pasqua Sanzeno Cabernet Sauvignon Merlot 2015 (kaksi tähteä)
9. The Wanted Zin 2015 (yksi tähti)

Tallinnasta edullisesti, Callesta


Voittajaviinin hinta Alkossa on 29,94 euroa per 3 litraa. Pullotuotteena Alkosta samaista viiniä saa 9,99 euron hintaan tilaustuotteena. Pullot ovat luonnollisesti kalliimpia ja 3 litran tonkkahan vetää sen neljä pulloa. (4 x 0,75l)  Näin ollen pulloilla tuon kolmen litran hinnaksi tulisi Alkossa 39,96 euroa.

Callessa yhden pullon hinta on 5,19 euroa, eli neljän pullon eli kolmen litran hinnaksi tulee 20,76 euroa. Näinollen Tallinnan Callesta saat näitä pulloja melkein puolella hinnalla siitä, mitä Alkosta. Mikäli olet Tallinnaan menossa, kannattaa tehdä ennakkotilaus ja tilata tätä testin parasta italialaista viiniä Callesta.


Hinta Alkossa 9.99€ pullo

Hinta Callessa 5.19€ pulloEi kommentteja :

Lähetä kommentti