sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Tallinna Teletorn - Tallinnan tv-tornilla isot suunnitelmat

Moni on varmasti jo käynyt useampi vuosi sitten uudistuneessa Tallinnan TV-tornissa. Sehän on se peräti 314 metrinen tornirakennus, joka näkyy laivalla Tallinnaan tultaessa siellä vasemmalla. Tallinnan silhuettia komistava rakennus on yksi Tallinnan isoimmista turistikohteista, vaikka ei sijaitsekaan ihan keskustassa. Uusien suunnitelmien myötä Tallinna Teletorn tulee varmasti houkuttelemaan entistä enemmän kävijöitä, vuosittain siellä käy ennen uudistuksia n. 160 000 vierailijaa.

Kuva: Tallinn Teletorn
Uudet suunnitelmat jotka esiteltiin tämän kuun alussa, lupaavat kävijöille entistä hurjempia elämyksiä. Jo nyt Teletornin reunoilla pääsee kävelemään kiipeilyvarusteissa, mutta ehkä pian maisemia pääsee tutkailemaan teletorniin rakennettavan lasitasanteen avulla. Vierailija pääsisi näin ollen kävelemään lasin päällä, alapuolella pelkkää ilmaa. Jo nyt tornissa on toki näitä pieniä ikkunoita, joista voi katsastaa miltä pudotus näyttää.

Kuva: Tallinn Teletorn
Toinen hurja tulevaisuuden uudistus on liukurata Teletornin tasanteelta yli Pirita-joen Lasnamäen suuntaan. 1,5 - 2,0 kilometrin päähän laskeutuva vaijerirata suunnitellaan tarpeeksi hitaaksi jotta matkan aikana on mahdollisuus tutustua alueen luontoon ja maisemiin.

Tornin pihalle on tarkoitus rakentaa erilaisia ulkoaktiviteetteja, teemoina mm. avaruus ja aurinkosysteemimme. Näin tornin tarjoamat aktiviteetit tarjoavat entisestään mukavampia mahdollisuuksia tutustua erilaisiin asioihin paikan päällä. Tornin 21. kerrokseen on määrä pystyttää e-Eesti näyttely, jossa virolaisiin saavutuksiin pääsee tutustumaan eri tavoin. Näiden lisäksi tulee varmasti myös useampia muita uudistuksia.

Tallinnan TV-torni auki joka päivä


Torni on päivittäin avoinna kello 10:00 - 19:00 ja oman auton kanssa tänne pääsee varsin näppärästi. Myös joukkoliikenteen avulla Tallinnan TV-tornille pääsee varsin vaivattomasti. (Bussit 34A, 38 ja 49)

Aikuisilta lipun hinta on 10 euroa, lapsilta, opiskelijoilta, koululaisilta ja eläkeläisiltä hinta on 6 euroa. Perhelippu on 21 euroa ja lippuja voi ostaa paikan päältä ja etukäteen verkosta. Vuosilippu torniin on 31 euroa. Tallinn Cardilla torniin pääsee ilmaiseksi, TallinkSiljan ClubOne ja Viking Line Clubin korteilla saat 5% lippujen hinnasta alennusta. Paikka löytyy kartalta helposti, tässä Visitestonian karttasovellukseen linkkiä.

Tällä hetkellä tornin ravintola on suljettuna, mutta uusi ravintola tulee avaamaan ovensa 18.3.2017.

Lue lisää aiheesta: Teletornin omilta sivuilta ja Err-uutispalvelusta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti